Tweede week – Understanding

foto klas (1)
‘Over de Grens’ – Jasper naar Indonesië voor het #IWasHere – The Greatest Children project

Tijd voor een nieuwe blog! Deze blog gaat over mijn tweede week in Indonesië waar ik ben begonnen met lesgeven en we kennis hebben gemaakt met de kinderen van Saungelmu, maar meer daarover in een volgende blog.

#Understand

Het thema van deze week was #Understand. Het doel van dit thema is het begrijpen van de noodzaak van projecten zoals The Greatest Children. Dit geldt zowel voor onszelf, als voor de mensen die ons volgen op social media, aangezien we ook deze week gevraagd werden om foto’s en filmpjes online te zetten. Neem gerust een kijkje op mijn Facebook!

Lesgeven

Dit was dus de eerste week waarin we daadwerkelijk les hebben gegeven. In het begin was het een beetje ongemakkelijk, omdat je in een klein kamertje zit met een stuk of 7 leerlingen en je elkaar niet kunt verstaan. Gelukkig heb ik iedere dag mijn buddy en een team van AIESEC bij me, die me kunnen helpen door te vertalen. Dit maakt lesgeven echter wel vrij lastig, omdat je de kinderen Engels moet leren en ze tegelijkertijd van alles moet leren over de maatschappij.

Een bijzondere eerste lesdag!

De eerste dag was misschien wel het meest bijzonder. Samen met mijn buddy en twee organiserende groepen van AIESEC ging ik vanaf een van de treinstations met een klein busje (Metro Mini) richting de school waar ik les zou gaan geven. Op een gegeven moment stappen we uit en moeten we het laatste stukje lopen. Na een heel doolhof van kleine straatjes komen we uiteindelijk uit bij een klein gebouwtje, dat blijkbaar de school is. Het gebouwtje bestaat uit twee kamers, allebei zo’n 6m2 groot. We worden welkom geheten door de leerkracht. Ze vertelt ons dat een van de kinderen eigenlijk niet wil komen, omdat ze geld moet verdienen. Gelukkig weet de docent haar te overtuigen om toch aan te sluiten. Na een uurtje les over jezelf voorstellen in het Engels en verhalen en foto’s van Nederland is het alweer tijd om te gaan. De leerlingen moeten naar de formele school en wij gaan lekker lunchen.

Op de weg terug naar de hoofdweg zien we nogmaals hoe het met de wijk gesteld is. De rivier is zo veel gestegen dat een deel van de straat blank staat. Ook zien we overal afval liggen, omdat mensen niet gewend zijn om afval in de prullenbak te gooien. Al met al is de wijk in een vreselijke staat en ben ik wederom zeer dankbaar dat zoiets in Nederland nauwelijks voorkomt.

Vervolg

Wil je meer weten over het project? Lees dan onze vorige blogs. Ben je benieuwd naar wat SmartStart voor jou in Nederland kan betekenen, kijk dan op de website van SmartStart  of ga naar onze Facebook pagina.

Geplaatst op 23 juli 2017

Meedoen aan Project SmartStart?

Word dan vandaag nog bijlesgever!

Aanmelden

Webdevelopment door de Haan online marketing