#IWasHere – The Greatest Children

Poster AIESEC project Jasper

Zoals sommigen van jullie misschien al weten, vertrek ik deze zomer voor twee maanden naar Indonesië. Door middel van blogs zal ik jullie op de hoogte houden van mijn voorbereidingen en uiteindelijk ook van wat er daar allemaal gebeurt. In deze eerste blog zal ik jullie vertellen over het project zelf.

AIESEC

Ongeveer een half jaar geleden kwam Christiaan (de oprichter van SmartStart) op het idee om het project Over de Grens op te zetten. Iemand van SmartStart zou dan in het buitenland aan een project meedoen om zo ook over de grens mensen te helpen. Dit leek mij een fantastisch idee en ik meldde me meteen aan. Via Christiaan kwam ik in contact met AIESEC, een door jongeren opgezette organisatie die stages en vrijwilligerswerk over de hele wereld helpt organiseren.

#IWasHere – The Greatest Children

Via de site van AIESEC kon ik zoeken naar verschillende projecten die mede door AIESEC opgezet zijn. Uiteindelijk kwam ik uit bij het project #IWasHere – The Greatest Children. Met dit project ga ik les geven aan kinderen op scholen in achterstandswijken. De focus zal hierbij liggen op een actieve, zelfverzekerde, ethische houding in de multiculturele maatschappij van Indonesië. Wat mij aantrok aan dit project is dat het mij de kans geeft om in een compleet andere cultuur les te geven aan kinderen die dat hard nodig hebben. Daarnaast biedt het mij de kans om de multiculturele samenleving van Indonesië te leren kennen. Niet alleen is dit op zichzelf al super interessant, het geeft mij ook meer kennis van de multiculturele samenleving die we hier in Nederland hebben.

Sustainable Development Goals – SDG #4 – Goed Onderwijs

De projecten die mede door AIESEC georganiseerd worden, zijn allemaal gelinkt aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties (meer info). Dit zijn 17 doelstellingen voor de komende decennia, die de landen van de wereld samen opgesteld hebben om de wereld duurzaam te verbeteren. Het project dat ik in Indonesië ga doen, is gelinkt aan doelstelling 4, goed onderwijs: “Verzeker gelijke toegang tot kwaliteitsvol onderwijs en bevorder levenslang leren voor iedereen.”

Vervolg

Uiteraard blijf ik jullie op de hoogte houden van mijn voorbereidingen en van het project zelf. Wil je meer weten over het project? Lees dan onze vorige blog project ‘Over de Grens’. Ben je benieuw naar wat SmartStart voor jou in Nederland kan betekenen, kijk dan op de website van SmartStart  of ga naar onze Facebook pagina.

Geplaatst op 30 april 2017

Meedoen aan Project SmartStart?

Word dan vandaag nog bijlesgever!

Aanmelden

Webdevelopment door de Haan online marketing