Het Studentenleven

Studentenleven

Toen ik na de middelbare school Industrieel Ontwerpen ging studeren in Enschede had ik geen idee wat ik moest verwachten van het studentenleven. Mijn ouders wonen in Ede en het was twee uur met de trein reizen naar Enschede. Daarom had ik besloten om op kamers te gaan. Dit vond ik spannend, omdat ik verder geen mensen kende in Enschede en dus bij onbekenden zou gaan wonen. Gelukkig had ik snel een kamer gevonden en was één van mijn huisgenoten net als mij nieuw, dus voelde ik me niet zo alleen. Bij de introductieweek leerde ik mijn studiegenoten kennen en had ik meteen een vriendengroep. Wat fijn is, is dat niemand nog vrienden heeft aan het begin van een studie. Je maakt dus heel makkelijk vrienden en heb je een lekker begin van je studentenleven.

Wat mij opviel als eerstejaars (ook wel ‘sjaars’ genoemd), is dat de leeftijdsverschillen niet meer belangrijk waren. Ik was opeens bevriend met mensen die drie/vier jaar ouder dan mij waren en toch mij niet als ‘jong’ zagen. Ook was er veel meer te doen met mijn vrije tijd. In Ede (‘thuis thuis’) had ik veel avonden op de bank gezeten met een serie, maar nu waren er allerlei activiteiten ’s avonds. Ik was zelf bij een studentenvereniging gegaan, waardoor ik dinsdag en donderdag altijd terecht kon op de sociëteit om een drankje te doen. Daarnaast waren er ook allerlei sport- en cultuurverenigingen waar ik me voor kon inschrijven. Zo ben ik bijvoorbeeld gaan salsadansen. Als iemand mij dat van tevoren had verteld had ik hem waarschijnlijk uitgelachen.

De studie Industrieel Ontwerpen bevalt mij heel erg. Studeren op de universiteit is voor mij heel anders dan de middelbare school. Ik ben hier meer tijd kwijt, maar dat vind ik niet erg. Ik doe iets wat ik leuk vind en daardoor haal ik er meer energie uit dan ik erin stop. Mijn vriendinnen van de middelbare school zie ik eens in de zoveel tijd en dan gaan we gezellig samen koken en eten. We vertellen elkaar dan hoe onze studies lopen, het studentenleven en over hoe het leven in Enschede/Amsterdam/Utrecht is. Door studeren is mijn wereld een stuk groter geworden en ik ben erg benieuwd naar waar de toekomst mij zal brengen.

– Esther Gerrits

Heb jij vragen over het studentenleven van Esther of over het studentenleven waar jij volgend schooljaar wellicht induikt? Laat het ons dan gerust weten, wij beantwoorden al je vragen.

E-mail: info@smartstartbijles.nl

Like ons op Facebook

Geplaatst op 1 februari 2017

Meedoen aan Project SmartStart?

Word dan vandaag nog bijlesgever!

Aanmelden

Webdevelopment door de Haan online marketing