Blog

Kies voor onze vernieuwde aanpak

Een bestuursjaar?


Hey! Mijn naam is Mehria en ik studeer Engels Taal en Cultuur & Taalwetenschap aan de Universiteit van Utrecht. Inderdaad, ik heb gekozen voor een dubbel bachelor programma. Hoewel ik natuurlijk wist dat dit een enorme uitdaging zou worden, ben ik hier met veel motivatie mee bezig. Wel heb ik geluk met het feit dat beide studies binnen hetzelfde departement vallen en dat er hierdoor weleens overlap is in de stof die behandeld wordt. Alvast een tip: overleg dit soort dingen altijd met je studieadviseur, die helpt je hier graag mee!

Maar goed, wie ben ik verder. Sinds enkele maanden woon ik op kamers in het bruisende Utrecht. Dit maakt het opbouwen van je eigen leventje in zo’n grote stad een stuk makkelijker. Een kamer vinden in Utrecht is lastig. Ik heb erg veel moeten hospiteren.. Dat is wanneer je een avond leuk moet komen doen om te solliciteren naar een kamer. Belangrijke tip die ik je hier wil meegeven: trek een afwijzing niet persoonlijk aan en blijf volhouden, want de aanhouder wint! Verder raad ik je aan om je nu al in te schrijven bij woningcoöperaties zoals SSH.

 

Bestuursjaar?

Ook ben ik erg geïnteresseerd in het onderwijs, en dat is natuurlijk ook een van de redenen dat ik bijles geef bij SmartStart. Maar ik ben sinds september ook aan de slag gegaan als voorzitter bij een onafhaneklijke studentenorganisatie. Een bestuursjaar. Dat is dus een jaar waar je als student de mogelijkheid krijgt om je een jaar lang actief in te zetten voor een organisatie waar jij graag aan wil bijdragen.

 

Waarom raad ik je aan een bestuursjaar te doen?

Het staat enorm goed op je CV!

Dat komt doordat een bestuursjaar goed is voor je persoonlijke ontwikkeling.
Je werkt een jaar lang intensief samen met een groep mensen
Als team wil iets moois neerzetten, waar je later trots op terug zal kijken.
Maar pas op! Ik heb gemerkt hoe belangrijk het is om tijdens zo’n druk jaar rustmomentjes te pakken en gezellige dingen te blijven doen met je vrienden. Mijn laatste advies: geniet van je studententijd en haal er alles uit wat je erin zit, zowel in je studie als in de andere activiteiten.

 

Wil je meer weten over wat de studenten van SmartStart allemaal doen naast het bijles geven? Blijf dan onze blogs volgen! Ben je benieuw naar wat SmartStart voor jou kan betekenen, kijk dan op de website van SmartStart of ga naar onze Facebook pagina.

Bijles krijgen

Een vak makkelijker en leuker maken?
Slim.

Meer over bijles krijgen

Bijles geven

Een flexibele en lonende bijbaan?
Dat kan.

Meer over bijles geven