Blog

Kies voor onze vernieuwde aanpak

4 tips voor een perfecte examenplanning!


Wie weet moet jij er dit jaar wel aan geloven: examens. Dit is natuurlijk een spannende periode waar jij je hele schoolcarrière naar toe hebt gewerkt. Hiervoor heb je een goede planning nodig, zodat jij voor ieder vak op tijd  klaar bent om te laten zien wat jij in huis hebt.

Vind je het lastig om te starten met de examenvoorbereiding? Hieronder vind je 4 tips die je kunnen helpen om de ideale examenplanning te maken.

 

  • Tip 1: Maak je planning visueel

Hier is een linkje naar een planner die je kunt gebruiken om je examenplanning visueel te maken. Door dit visueel te maken wordt het gelijk een stuk overzichtelijker en makkelijker om te zien wat je van plan bent. Print het uit en hang het boven je bureau (boven je bed is wat overdreven).

Link naar examenplanner

 

  • Tip 2: ONTspanning inplannen

Doordat deze weken veel spanning met zich meebrengen, is het essentieel dat je tijd vrijmaakt om te ONTspannen. Maak dit onderdeel van je planning en neem regelmatig een kwartiertje pauze of een frisse neus buiten. Het lijkt misschien alsof je tijdens de examens alleen maar moet leren, maar onderzoek heeft aangetoond dat je door regelmatig te ontspannen betere resultaten kunt halen.

 

  • Tip 3: Herhalen, herhalen, herhalen

Tijdens het maken van je examenplanning, is het goed om tijd vrij te maken om belangrijke stof te herhalen. Hoe vaker je stof herhaalt die je niet begrijpt, hoe beter je het gaat begrijpen. Soms moet je gewoon even door de zure appel heen bijten.

 

  • Tip 4: Eat, sleep, learn, repeat

En misschien wel onze belangrijkste tip is dat je ervoor zorgt dat je voldoende eet en slaapt. Hoe minder je slaapt of eet, hoe minder dat je kunt concentreren. Het is toch enorm balen als je al die weken hard hebt gewerkt, en tijdens het examen je ogen bijna niet meer open kunt houden? Zodra je in een ritme komt met gezond eten en voldoende slaap, dan kom jij die examenperiode zeker goed door.

 

Heb jij binnenkort examens en vind je 1 of meerdere vakken moeilijk? SmartStart heeft genoeg studenten voor je klaarstaan die jou graag op een leuke, professionele manier willen helpen om je examens te halen.

Bijles krijgen

Een vak makkelijker en leuker maken?
Slim.

Meer over bijles krijgen

Bijles geven

Een flexibele en lonende bijbaan?
Dat kan.

Meer over bijles geven